Diferenta intre Certificate SSL Domain Validation (DV), Organization(OV) si Extended Validation(EV)

Diferenta intre Certificate SSL Domain Validation (DV), Organization(OV) si Extended Validation(EV)

Sa incepem cu ce e mai simplu de stiut: Toate certificatele SSL protejeaza site-urile prin afisarea prefixului https:// in url-ul unei adrese web, intr-un browser pe Internet. Ceea ce nu stiu unii e ca nu toate certificatele SSL sunt la fel. Exista diferente reale intre certificatele SSL, clasificandu-le in 3 tipuri: Certificate SSL Domain Validation(DV), Certificate SSL Organization Validation (OV) si Certificate SSL Extended Validation (EV).

Sa vedem care sunt ce reprezinta fiecare si care sunt principalele lucruri care le diferentiaza!

Certificate SSL Domain Validation (DV)

Certificatele SSL de validare a domeniului sunt certificate verificate in functie de registrul de domenii. Nu exista informatii care sa permita identificarea acestor certificate. Prin urmare, nu e recomandat sa le folosesti in scopuri comerciale. Le poti folosi in schimb, in scopuri interne. Vizitatorii unui site web cu certificate DV nu pot valida, prin intermediul certificatului, daca afacerea de pe site e reala, legitima. De multe ori e motivul pentru care nu ai incredere in acest tip de certificat.

Certificate SSL Organization Validation (OV)

OV e pasul mai sigur de la DV. Certificatele SSL organizationale sunt de incredere. De ce?

Pe langa verificarea proprietatii asupra numelui de domeniu, autoritatea de certificare iti ofera si o verificare suplimentara atat a organzatiei, cat si a persoanei care solicita certificatul.

Ce include asta? Poate fi verificarea adresei la care e inregistrata compania si numele unui anumit contact. Aceste informatii despre companie sunt vizibile vizitatorilor pe certificat. Proprietatea site-ului e astfel mult mai vizibila, si tu mai credibil!

Certificate SSL Extended Validation (EV)

Certificatul SSL validat extins. Nimic nu ofera mai multa incredere si securitate decat un astfel de certificat, de valabilitate extinsa. E folosit de majoritatea organziatiilor mari din lume. Aceste organizatii au descoperit ca trecerea de la certificate SSL OV la certificate EV creste tranzactiile online si nivelul de incredere al clientilor.

Certificate SSL Extended Validation (EV)

Nu mai este un lux, ci o necesitate. Site-urile protejate cu un certificat EV SSL afiseaza o bară de browser verde pentru a asigura rapid vizitatorii ca existenta juridica si fizica a organizatiei a fost verificata, conform standardelor industriale stricte. Mai simplu? Dovedeste ca existi legal si functionezi dupa toate standardele impuse de lege.

Certificate SSL Extended Validation – Pro

  • Pot fi emise numai dupa ce a fost respectata metoda stricta de validare.
  • Ofera confirmarea adreselor fizice, juridice si operationale ale entitatii.
  • Ofera confirmarea drepturilor exclusive de a folosi numele de domeniu.
  • Ajuta la prevenirea atacurilor de tip phishing si la castigarea increderii clientilor tai.

Certificate SSL Extended Validation – Contra

  • De obicei, costa mai mult.
  • Timpul de emitere e intre 5 si 7 zile.

Certificate SSL Domain Validation– Pro

  • Validarea automata a domeniului.
  • Pret mai mic.
  • Timp rapid de emitere.
  • Aceeasi criptare de 256 de biti.

Certificate SSL Domain Validation – Contra

  • Cu cat e mai simplu de obtinut, cu atat mai mult le va permite rauvoitorilor sa le obtina, ceea ce poate avea un efect negativ.
  • Nu afiseaza numele companiei in adresa web din browser. Prin urmare, nu iti ofera aceeasi incredere si siguranta ca un certificat SSL EV.

 

Concluzie

Speram ca acest articol ar fi de ajutor pentru a intelege mai bine diferentele dintre certificatele SSL DV, OV si EV. Obtine certificatul tau SSL acum, prin GlobeHosting!

 

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.