Wildcard SSL Certificate :Tot ce trebuie sa stii!

Wildcard SSL Certificate :Tot ce trebuie sa stii!

Wildcard SSL Certificate te ajuta sa economisesti timp si efort, atunci cand vine vorba de asigurarea securitatii site-ului tau. Indiferent ca e vorba de un site mai mic, sau de unul complex, instalarea unui singur certificat SSL ii va asigura site-ului tau protectia de care are nevoie.

Mai mult decat atat, un certificat Wildcard SSL te va ajuta sa economisesti banii pe care i-ai fi cheltuit pe achizitionarea mai multor certificate.

Ce e Wildcard SSL Certificate?

Wildcard SSL Certificate GlobeHosting

Wildcard SSL Certificate este un tip special de certificat SSL creat pentru a securiza un domeniu principal, impreuna cu toate subdomeniile sale.

Cum functioneaza certificatele de tip Wildcard SSL?

Daca domeniul tau e magazinonline.ro, certificatul Wildcard SSL eliberat pentru *.magazinonline.ro va securiza un numar nelimitat de subdomenii, precum:

  • autentificare.magazinonline.ro
  • cont.magazinonline.ro
  • blog.magazinonline.ro
  • Mail.magazinonline.ro

Deoarece certificatul SSL Wildcard se refera doar la subdomeniile de prim nivel, acesta este emis pe baza domeniului „gol” (de ex .: magazinonline.ro). E validat numai daca este adaugat separat ca nume alternativ de subiect. Orice subdomenii de nivel 2 (de exemplu: test.cont.magazinonline.ro) nu vor fi acoperite de acelasi certificat Wildcard SSL. Asta pentru ca semnul asterisc „*” nu se potriveste cu opririle complete. Pentru a securiza subdomenii de nivel 2, trebuie sa achizitionezi separat un certificat Wildcard SSL. 

Tipuri de certificate SSL Wildcard

Certificatele Wildcard SSL sunt disponibile in doua variante:  

Validarea domeniului – cel mai usor de obtinut, fiind emise in termen de cateva minute de la cumparare.

Validarea afacerii – perfecte pentru organizatii mici, medii sau mari. Acest tip de certificat este emis doar companiilor inregistrate legal, deoarece numele si adresa companiei vor fi afisate in momentul in care utilizatorii acceseaza certificatul SSL pentru a afla mai multe informatii despre cine a eliberat certificatul SSL.

Exista certificate Wildcard SSL gratuite?

Nu sunt disponibile certificate SSL Free Wildcard.
Poti obtine certificate SSL Trial pentru a-ti securiza un singur domeniu sau subdomeniu. Pentru a securiza mai multe domenii sau subdomenii cu un singur certificat SSL Trial, trebuie sa obtii mai multe certificate de acest tip, pentru fiecare dintre acestea.

De ce certificatele Wildcard SSL sunt mai scumpe decat certificatele SSL cu un domeniu?

Motivul pentru care certificatele SSL Wildcard sunt mai scumpe decat certificatele SSL One-Domain este ca iti ca iti securizeaza atat site-ul cat si subdomeniile pe care acesta le are. E nevoie de un singur certificat de acest tip, fara a mai fi nevoit sa cumperi un certificat SSL, separat, pentru fiecare subdomeniu in parte. 

Concluzie

Un certificat SSL Wildcard este o solutie excelenta pentru un site web complex multi-subdomeniu.
Desi aceste certificate sunt mai scumpe decat certificatele One-Domain SSL iti securizeaza intreg site-ul, cu toate subdomeniile, ceea ce face ca pretul extra sa merite intru totul. Ia-ti acum certificatul tau Wildcard SSL prin GlobeHosting!

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.