Cum sa creezi un blog in WordPress care converteste

Cum sa creezi un blog in WordPress care converteste

Te-ai gandit ca e timpul sa ii dai un boost afacerii tale. Asa ca ai optat sa iti faci un blog. Daca nu esti sigur de unde sa incepi, poate fi ceva coplesitor. Pentru ca vei investi timp si efort in blogging, vei vrea sa te asiguri ca ai un blog care converteste. Un blog in WordPress e perfect pentru a incepe! 

Primul lucru pe care trebuie sa il stii despre crearea unui blog

Incepe prin a alege platforma potrivita. Recomandam folosirea WordPress. Este o modalitate excelenta de a-ti crea propriul blog, chiar daca nu esti web designer. Numarul de teme si plugin-uri disponibile e vast, si pentru ca WordPress e o platforma open source, comunitatea de suport e de asemenea mare.

Folosirea WordPress prin GlobeHosting ca optiune de a-ti gazdui blogul inseamna ca aproape totul e deja facut pentru tine. Te poti asadar concentra pe a scrie continut care converteste. Nu iti mai faci probleme ca trebuie sa configurezi tu totul.

Ai setat un blog in WordPress. Ce faci in continuare?

  • Alege un layout curat

Nimanui nu ii place un site aglomerat care distrage atentia de la informatia de baza. Pentru ca utilizatorul ajunge pe site dintr-un singur motiv: cauta informatie. Daca vrei un blog care converteste, trebuie sa transformi informatia intr-una usor de localizat.

  • Designul responsive e esential

Responsive se refera la abilitatea unui site de a arata bine pe orice dispozitiv, pe orice ecran, de orice dimensiune. Un site responsive va arata la fel de bine pe telefonul mobil sau pe tableta, cum arata pe monitorul unui computer.

design responsive - blog in WordPress GlobeHosting Romania

  • CTA, apelul la actiune!

Ai nevoie de un call-to-action. Conceptul este acelasi ca si pe site. Cand cineva iti viziteaza blogul vrei sa il incurajezi sa faca urmatorul pas. Fie ca e vorba despre subscrierea la newsletter, achizitii sau devenirea de membru al comunitatii tale, trebuie sa creezi un proces simplu si clar.

  • Seteaza categorii

Adaugarea de categorii pe blog este un mod rapid si usor de a-ti directiona vizitatorii spre subiectele care ii intereseaza.

  • SEO friendly

Exista cateva lucruri de baza pentru a-ti transforma site-ul intr-unul SEO friendly. Din fericire, WordPress iti face aceasta sarcina mai usoara. Nu va fi nevoie sa fii un geniu in marketing pentru a-ti optimiza site-ul eficient.

Concluzie – Urmareste trendurile, evalueaza succesul

Google Analytics - blog in WordPress GlobeHosting Romania

Dispui de mai multi parametri care urmaresc schimbarile in site, dar unul dintre cele mai utile instrumente e Google Analytics. Adauga un script site-ului tau. Vei putea urmari pattern-uri de traffic si vei primi date despre trenduri sau potentiale probleme.

Expune-ti ideile chiar azi gazduindu-ti un blog in WordPress prin GlobeHosting Romania!

 

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.