Ce inseamna de fapt HTTPS si cum te ajuta?
Ce trebuie sa stii in primul rand despre accesarea site-urilor care contin in adresa lor “HTTPS”, in loc de varianta “HTTP” este ca reprezinta primul lucru pe care trebuie sa il faca cei care vor sa navigheze online in siguranta.
Ce inseamna HTTPS si cata siguranta iti poate aduce?
Te-ai gandit vreodata ca cea mai rapida modalitate de a transforma un site popular intr-un „oras fantoma” este sa ii neglijezi securitatea? Avertizari scrise cu rosu aprins si pagini care nu functioneaza sunt moduri nu tocmai ospitaliere de a-ti intampina vizitatorii pe site. La fel cum nu ii vei putea invinui daca iti vor parasi site-ul rapid.
Ce poti face in schimbul acestei variante? E mai bine sa iti primesti vizitatorii oferindu-le o experienta de navigare sigura si usoara. Unul dintre principalele moduri prin care poti face asta e sa treci pur si simplu de la HTTP la HTTPS. In anul in care ne aflam, mai exact in Iulie 2018, Google va forta toate website-urile sa migreze de la HTTP la HTTPS – un protocol care respecta mult mai mult securitatea care cripteaza in mod serios. Crezi sau nu, acel extra “S” joaca un rol vital in a-ti proteja atat datele tale, cat si pe cele ale clientilor tai.
Anul trecut, Internetul a atins un prag important : potrivit Mozilla, in 2017, mai mult decat 50 la suta din tot traficul web a recurs la o mai buna criptare trecand la HTTPS.
Daca nu le oferi inca certificate SSL clientilor tai, ar fi cazul sa incepi chiar de azi! Prin GlobeHosting poti cumpara si vinde rapid certificate SSL . Suntem mai mult decat potriviti sa iti oferim toate informatiile despre beneficiile si avantajele certificatelor SSL.
Ce e HTTPS?
HTTPS reprezinta o prescurtare a expresiei “ Hypertext Transfer Protocol Secure” si e varianta criptata a protocolului de transfer Hypertext, mecanismul prin care schimbul de date online are loc pe Internet, modalitatea prin care interactionam cu site-urile si comunicam. HTTPS este o combinatie intre HTTP standard si diferite trasaturi imbunatatite, cu scopul de a oferi protectie. “S”-ul semnifica de fapt “sigur”. Securitatea marita e formata din doua tehnici de protectie a traficului web iar acestea sunt:
- Transport Layer Security (TLS)
- Secure Sockets Layers ( SSL)
Ce face HTTPS?
Iti protejeaza informatiile online prin intermediul unei abordari multilaterale, formata din 3 parti ale securitatii de tip HTTPS, iar acestea sunt:
Integritate : blocheaza conexiunile pentru a evita orice corupere nevazuta sau vandalizarea datelor in timpul transmisiei acestora.
Autentificare: impiedica atacurile de tip “man-in-the-middle attacks”, prin asigurarea faptului ca site-ul web este versiunea autentica.
Criptare: codifica informatii pentru a proteja transmisiile de date de ochii curiosi ai hackerilor. Toti clientii tai si serverele (site-urile web) – au la dispoziție o strangere de mana atat „publica” cat si „secreta”.
Ce reprezinta celebrul lacat de culoare verde?
In timp ce navighezi online, ai observat probabil un icon mic sub forma unui lacat in stanga url-ului. Acest icon reprezinta de fapt nivelul de securitate a paginii web pe care navighezi la momentul respectiv. Gandeste-te la acel lacat ca la o luminita de verificare a motorului dispusa pe o masina. Iti va semnala urgenta atunci cand exista o problema pe care trebuie sa o rezolvi.
Aceste blocari au legatura cu verificarea certificatelor utilizate pentru site. Certificatele sunt achizitionate de la o autoritate de certificare (CA) si vor verifica daca site-ul pe care il vizitezi este autentic si sigur. Certificatele pot fi achizitionate de la o varietate de furnizori de autorizatii de certificare la diferite variante de pret.
Ar trebui sa folosesti atat tu cat si site-urile pe care le vizitezi HTTPS?
Da. Dar este important sa stii un singur lucru: HTTPS cripteaza transmiterea datelor tale, asta nu inseamna insa ca, automat, computerul tau este protejat impotriva altor metode de atac cibernetic.
„HTTPS nu te va ajuta neaparat sa previi ca site-ul tau sa nu fie hack-uit, dar este una dintre cele mai bune metode de securitate pentru protejarea datelor si a traficului web securizat. Cu imbunatatiri la versiunea HTTP si SEO pentru a face switch-ul, HTTPS reprezinta deocamata viitorul web-ului.
GlobeHosting iti ofera :
- Certificate SSL – DV – Domain Validated Certificates, certificatele SSL ieftine si accesibile in cateva minute de la confirmarea platii!
- Certificate SSL – OV – Organization Validated Certificates, certificate SSL cu validare completa a companiei crescand astfel increderea clientilor.
- Certificate SSL – EV – Extended Validation Certificates, cele mai recunoscute, apreciate si de incredere certificate SSL, cu cea mai mare asigurare.
Leave a comment