Google Chrome te va avertiza cand esti pe un site nesecurizat

Google Chrome te va avertiza cand esti pe un site nesecurizat

Pentru Google, securitatea este o prioritate. Pentru posesorii de siteuri, securitatea incepe sa devina o prioritate. Majoritatea utilizatorilor de internet nu au cunostinte legat de ce inseamna sa intri pe un site sigur sau cum identifici daca un site este sigur sau nu.

Un certificat SSL instalat pe domeniul tau, va transforma vechiul HTTP in HTTPS. Prin august 2014, ca sa stimuleze proprietarii de siteuri sa si le faca mai sigure, Google anunta ca siteurile HTTPS vor fi mai bine clasate in listele de cautare, modificand putin algoritmi si exprimandu-si intentia de a-i modifica si mai mult in viitor.

Securitatea este importanta si orice utilizator ar trebui sa aiba responsabilitatea pentru cei care ii viziteaza siteul, mai ales ca costurile de instalare a unui certificat SSL sunt relativ reduse.

Din octombrie 2017, Chrome merge mai departe si va afisa mesajul ”Not Secure” in bara de navigare atunci cand un utilizator interactioneaza cu o pagina nesecurizata. In Mozilla, cand deschizi un site nesecurizat, daca daiclick pe casuta cu informatii, va aparea ”Conexion is not secure”.

E o alta tactica de a face internetul un loc mai sigur. Citeam pe undeva o recomandare pentru utilizatorii care acceseaza un astfel de site, sa trimita email catre titularul sau si sa-si exprime nemultumirea legat de acest lucru. La urma urmei, suntem toti responsabili!

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.