Principalele diferente intre servere web hosting! [INFOGRAFIC]

Principalele diferente intre servere web hosting! [INFOGRAFIC]

Exista diferente intre mai multe tipuri de servere web hosting, pe care le alegi pentru a-ti sustine site-ul. In functie de ce alegi iti vei putea promova afacerea. In infograficul de mai jos vei afla care sunt acestea si pe care sa il alegi pentru afacerea ta.

1.Shared hosting

Optiunea de shared hosting e relativ accesibila ca pret. La fel ca si un apartament, e adesea echipata (“mobilata”) cu tot ceea ce ai nevoie pentru a te simti in largul tau. In termeni specifici e serverul care iti ofera tot ce ai nevoie pentru ca site-ul tau sa fie suta la suta sustinut si functional.

Targul sau deal-ul e ca imparti aceleasi facilitati cu mai multe persoane. Daca mai multi vecini de-ai tai au parti sa spunem, din intreg (trafic web), locurile de parcare se vor gasi greu, iar lifturile vor merge incet. Totutsi, daca nu iti deranjezi vecinii, lucrurile vor merge bine. Daca ai insa multe parti din intreg, vei dori probabil sa vorbesti cu administratorul (grupul sistemului) pentru a te muta intr-un spatiu nou, mai mare.

Optiunea de shared hosting iti permite sa iti depozitezi pe un server resursele distribuite in randul unui numar de utilizatori. 

Aceasta optiune reduce costurile, dar nu te astepta la acelasi nivel de performanta ca cel pe care ti-l ofera optiunile ceva mai costisitoare.

2. VPS ( Virtual Private Server)

La fel ca si un cartier rezidential VS. un apartament, VPS iti ofera mai mult control decat un cont de shared hosting. Cu VPS ai control asupra a tot ce se intampla “la tine acasa” insa imparti proprietatea si anumite servicii cu altii. Cu toate acestea, daca vrei sa iti construiesti alti pereti si sa instalezi mobila care iti place, o poti face, pentru ca ai loc.

Peretii sunt mai subtiri si exista mai putin vecini in jur. Poti da o petrecere maricica, invitand mai multe persoane( mai multi vizitatori online). E mai simplu!

3. Servere dedicate

Sa detii un server dedicat e ca si cum ai avea o casa mare pe un deal. Nu esti deranjat de nimeni! Proprietatea e doar a ta si poti tine petreceri cat de mari vrei. Pentru ca iti asumi ca ai infrastructura si locuri de parcare (latime de banda si resurse CPU). Trebuie sa ramai in limitele legii, dar poti „construi” mai mult, sa te extinzi cat vrei. Casa ta e castelul tau!

Avantajul folosirii unui server dedicat e faptul ca detii controlul total asupra acestuia. Poti alege anumite soft-uri sau sisteme de operare. Alegerea nu iti este in nici un fel influentata de provider.

Mai jos este prezentat infograficul in care poti vedea principalele diferente intre servere web hosting:

Comparatie Web Hosting

 

 

 

 

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.