5 industrii care nu pot ignora securitatea site-ului lor

5 industrii care nu pot ignora securitatea site-ului lor

Fiecare afacere care colecteaza sau accepta date personale este o potentiala tinta in ceea ce priveste securitatea site-ului. Cu toate acestea unele industrii prezinta un risc mai mare in a atrage atacuri online din cauza tipului de informatii pe care il stocheaza.

Printre acestea, se numara cinci cele mai importante si expuse:

  • Sanatate
  • Servicii financiare
  • Agentii guvernamentale
  • Afaceri
  • Transporturi

Daca detii si conduci o afacere ale uneia dintre aceste industrii cu siguranta trebuie sa iti iei masuri in ceea ce priveste securitatea clientilor tai, a afacerii pe care o conduci si bineinteles securitatea site-ului tau. 

Asigurarea site-ului tau e la fel de simpla ca incuierea usilor pe timpul noptii. Nu o faci pentru ca te astepti sa se intample ceva rau. O faci pentru ca daca s-ar intampla ceva, ti-ar parea rau ca nu ai prevenit acel lucru. In plus, efectele ar fi clar, devastatoare.

Sanatate

Acest domeniu, al sanatatii a fost desemnat prinicpalul sector tintit de hackeri in 2016 si ramane principala tinta. Industria detine si administreaza o cantitate relativ considerabila de informatii printre care informatii de contact, detalii privind asigurarile de sanatate, numere de asigurari sociale si informatii de plata. Pe scurt reprezinta o mina de aur pentru cei care vor sa comita atacuri cibernetice.

Informatiile de tip PII din domeniul sanatatii sunt adesea folosite pentru a crea cereri de asigurari de sanatate false sau pentru a cumpara prescriptii medicale.

In special spitalele sunt o tinta majora. Un singur atac de „succes” poate bloca nu doar computere ci si echipamente medicale. Cererile atacatorilor sunt de obicei indeplinite avand in vedere valoarea informatiilor personale dar si a vietilor pacientilor, care sunt in joc.

sanatate securitatea site-ului globehosting

Servicii financiare 

Dorinta de a ataca serviciile financiare ale companiilor este evidenta. Pe langa detaliile legate de cardurile de credit, hackerii care reusesc sa sparga site-urile serviciilor financiare obtin adesea acces la securitatea informatiilor sociale, conturi bancare, informatii despre investitii si evidente ale taxelor si platilor.

Este un lucru obisnuit pentru atacatorii cibernetici sa foloseasca aceste informatii personale pentru a plati facturi, a fura bani, a aplica pentru imprumuturi si asa mai departe. Majoritatea corporatiilor financiare sunt o tinta de top pentru furtul informatiilor personale ale elitei si clasei de top a societatii.

Agentii guvernamentale

Agentiile guvernamentale administreaza o cantitate importanta de informatii ale cetatenilor, incluzand numere de asigurari sociale, evidente ale permiselor de conducere, informatii din domeniul sanatatii si evidente ale taxelor. O parte din aceste informatii sensibile alcatuiesc o industrie care se lupta permanent cu securizarea cibernetica. E usor de inteles de ce acest sector este unul dintre tintele principale.

Mai mult decat atat, agentiile guvernamentale sunt printre principalele tinte ale atacurilor, conduse din motive socio-politice, dincolo de atractia castigurilor financiare.

Afaceri 

Cantitatea mare de vanzari online care are loc intr-o zi pe Internet transforma orice afacere de tip eCommerce intr-o tinta. Atacatorii doresc sa inregistreze un numar masiv de carti de credit, de identitate si inregistrari legate de facturare.

informatii personale globehosting

Intreprinderile care gestioneaza plati prin intermediul vanzatorilor externi, deci nu primesc si nici nu stocheaza informatii referitoare la cardurile bancare nu sunt la fel de valoroase pentru atacatorii cibernetici.

Un atac la PayPal de exemplu, ar fi visul oricarui atacator cibernetic. Cu cat mai mare dauna, cu atat mai mare recompensa.

Transporturi 

Industriile de transport si logistica au devenit o tinta importanta de hacking, pentru ca aceste sisteme globale au devenit din ce mai digitalizate pentru a raspunde nevoilor exigente ale consumatorilor. Companiile de transport manipuleaza o multitudine de date precise, transmise intre platforme de diferite niveluri de securitate. Aceste practici reprezinta deseori o tinta pentru cei care vor sa atace aceste industrii.

Ai grija acum de securitatea site-ului tau!

securitatea-site-ului

Iata cateva bune practici pe care sa le implementezi pentru a asigura securitatea site-ului tau:

Actualizeaza in permanenta

Pachetele de securitate si actualizarile de software sunt lansate dintr-un motiv. Motivul este de a tine pasul cu cele mai recente amenintari cunoscute pe masura ce acestea apar. Asa ca descarca cea mai recenta versiune a software-ului tau de securitate, imediat, pentru a-ti proteja site-ul de vulnerabilitatile de securitate recent aparute.

Fa back-up in mod regulat

Fa copii de siguranta ale datelor in mod frecvent. Ia in considerare crearea de back-up in mai multe locatii ( de exemplu, un hard disk, un server de cloud, etc.). Indiferent daca te confrunti cu complicatii fizice, cum ar fi un hardware defectuos sau atacuri de alta natura, vei plati pentru a avea copii de siguranta.

Obtine un certificat SSL

Vei gasi certificate SSL pe fiecare lista care contine bun practici de securitate web. SSL-urile utilizeaza o tehnologie de criptare. Scopul e de a-ti pastra datele in siguranta atunci cand sunt transferate intre site-ul tau si dispozitivele clientilor tai. Atacatorii cibernetici ar putea vedea in continuare informatii. Nu vor putea insa sa obtine ceea ce vor: informatiile personale de identificare de pe site-ul tau.


Instaleaza un FireWall pentru aplicatii web

Un firewall pentru aplicatii web bazat pe cloud monitorizeaza traficul site-urilor web impotriva amenintarilor, precum atacurile de tip SQL, comentariile de tip spam. Dezactiveaza in acelasi tip atacurile DDoS. Aceasta solutie avansata privind securitatea site-ului este esentiala pentru orice business online.

Victoria e a celui vigilent

Din moment ce activitatea atacatorilor cibernetici e din ce in ce mai acerba, chiar automatizata, nu exista nici o scuza de a neglija securitatea site-ului tau. Nici o industrie nu e imuna la aceste amenintari, iar protejarea datelor personale ale clientilor tai inseamna supravietuirea afacerii pe care o conduci.

 

Pune astazi la cale un plan amplu de protectie cu GlobeHosting!

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.