De ce sa iti reinnoiesti sau transferi domeniu.ro ?

De ce sa iti reinnoiesti sau transferi domeniu.ro ?

Sa presupunem ca detii deja un nume perfect de domeniu, insa nu esti sigur in ceea ce priveste registratorul domeniului. Daca ai dubiul asta, nu-ti face probleme. Ai la dispozitie sansa de a face o schimbare, si asta destul de simplu. E posibil, si de multe ori usor sa transferi pur si simplu domeniu.ro, pe care il detii la un alt registrator.

Asadar, cum iti dai seama daca transferul e potrivit?

E important sa iei in considerare cateva lucruri de baza.

Vei afla de ce e important sa efectuezi o reinnoire a domeniului tau sau sa iti transferi domeniu.ro la alt registrator! Reinnoire si transfer al domeniului este subiectul articolului de astazi.

De ce sa iti transferi domeniu.ro?

Iti vei putea da seama ca nu toti registratorii de domenii sunt la fel si sunt lucruri pe care este recomandat sa le eviti atunci cand iti alegi registratorul. Odata ce l-ai ales primesti automat o veste buna: aceea ca nu esti obligat sa ii folosesti serviciile pentru totdeauna. Te poti desparti de el alegand oricand sa iti transferi domeniul.

transfer domenii globehosting

Nu te uita doar la partea de servicii si caracteristici. Arunca o privire si observa si modul in care acestea iti sunt oferite. Fiecare dintre registratori iti va oferi o multitudine de servicii, printre care si protectia datelor personale, gazduire web si  e-mail.

In cazul in care esti de parere ca nu ai parte de toate caracteristicile sau serviciile pe care le cauti la un registrator, apeleaza la un altul, cu pachete care sa se potriveasca cu adevarat necesitatilor tale.

Ce intrebari apar atunci cand iti alegi registratorul?

Una, principala, ar fi legata de pret. Te vei intreba cu siguranta daca toate caracteristicile de care ai nevoie au un extra-cost sau sunt deja incluse in pachetul pe care urmeaza sa il achiztionezi.

Un pret de reinnoire plus transfer de numai  7,99 Euro/an de exemplu, oferit de GlobeHosting va fi mult mai convenabil decat 14, 28 Euro/an pe care il ofera RoTLD. E important sa studiezi bine piata concurentiala si sa gasesti solutia care iti convine tie cel mai mult.

Cat de simplu e in continuare?

Urmeaza apoi usurinta in utilizare: Sunt caracteristicile de care vei beneficia usor de implementat? Va fi nevoie de eforturi din partea ta sau registratorul tau iti va pune la dispozitie instrumente simple pentru a simplifica managementul domeniului?

Sunt intrebari pe care e important sa ti le adresezi si desigur sa alegi in functie de raspunsul potrivit si convenabil la acestea. Sprijinul sau suportul live e de asemenea un element important de care trebuie sa fii sigur ca vei beneficia.

Important!

Un lucru pe care daca inca nu il stii, credem ca e timpul sa il afli e acela ca de la 1 Martie 2018, domeniile.RO au trecut la sistemul de plata anual! Ce inseamna asta? Inseamna ca toate domeniile.RO inregistrate pana la aceasta data au o data de expirare. Cum tot ce expira trebui inlocuit va trebui sa faci asta si pentru site-ul tau.

In cazul in care nu ai facut deja acest lucru probabil domeniul tau a fost sters. Poti adauga incepand de la 1 an pana la 10 ani de valabilitate domeniului pe care il detii, 10 ani fiind perioada maxima de valabilitate pentru un domeniu.ro.

Nu e nimic mai simplu decat sa iti transferi domeniul la GlobeHosting. Probabil de gandesti ca e un lucru complicat care presupune multe batai de cap. In ceea ce priveste un transfer de domenii.ro, in cazul in care ai inregistrat domeniu.ro direct prin RoTLD sau prin intermediul unui alt partener si vrei ca acesta sa fie administrat si prelungit prin GlobeHosting e simplu. Ai sansa sa efectuezi gratuit transferul folosind doar un formular de transfer.

Pentru a transfera domeniul la GlobeHosting, o operațiune gratuită și instantă, ai nevoie de o cheie de transfer ce se obține de la RoTLD.

Vezi instructiunile de obtinere pas cu pas a cheii de transfer!

Ce presupune sa reinnoiesti un domeniu.ro?

Am ajuns si la partea mai simpla in care tot ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca lucurile merg struna cu site-ul tau e sa reinnoiesti domeniul tau, atunci cand acesta e pe cale sa expire.

Stii ca atunci cand inregistrezi un domeniu.ro cu un anumit nume, faci asta pentru o perioada de timp limitata. Ei bine, atunci cand aceasta perioada de timp expira e necesar sa reinnoiesti domeniul. Altfel site-ul tau nu va mai functiona si ai putea foarte bine sa iti pierzi si drepturile asupra domeniului pe care il detii.

Asta presupune doua lucruri, care s-ar putea sa te sperie:
Nu esti proprietarul numelui unui domeniu.

Esti doar chirias.
Daca domeniul expira si tu uiti sa il reinnoiesti, s-ar putea sa il pierzi pentru totdeauna.

reinnoire domeniu.ro

Da, suna infricosator, insa lucrurile nu sunt atat de dramatice precum par, pentru ca iti poti lua masuri simple de precautie. Poti detine un domeniu inregistrat cu numele tau, pe care il poti vinde oricand.

Insa daca uiti de reinnoirea acestuia, s-ar putea sa te trezesti ca altcineva iti va fura numele chiar de sub nas, chiar daca tu ai fost proprietarul site-ului dintotdeauna.

Asadar, reinnoieste-ti domeniul pe o perioada mai mare decat cea minima. Incearca 5 ani sau chiar si 10. Un alt lucru la care poti apela pentru a dormi linistit este sa apelezi la optiunea de reinnoire automata, pe care o ofera multi registratori.

Este solutia perfecta daca nu doresti sa iti inregistrezi domeniul pentru o perioada mai lunga de timp. Cele mai mari probleme provin din reinnoirea domeniilor de care nu mai ai nevoie sau pe care nu le folosesti.

Concluzie

In concluzie trebuie sa retii ca uneori precautia te poate scuti de probleme si batai de cap, pe toate planurile. Vorbim de domenii.RO, de inregistrarea si domeniilor la noi.

De accea, iti vom recomanda trei lucruri simple pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a efectua cu succes acest proces simplu de reinnoire.

Unul dintre ele este sa iti faci o lista cu toate domeniie.RO pe care le detii. Al doilea, foarte important este sa verifici data de expirare. Domeniile vor expira dupa 5 ani de la data inregistrarii.

Daca domeniul a fost inregistrat (sau s-a schimbat proprietarul) inainte de anul 2014, atunci acesta o sa expire anul acesta.

Si ultimul, nu mai putin important este sa extinzi validitatea domeniului. De la 1 Martie 2018 ai posibilitatea sa adaugi intre 1 si 10 ani de valabilitate la domeniul tau. Perioada maxima de valabilitate pentru un domeniu .ro este de 10 ani.

Reinnoieste-ti acum sau transfera-ti domeniu.ro la GlobeHosting.ro!

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.