10 pasi pentru un nume de domeniu perfect

10 pasi pentru un nume de domeniu perfect

Alegerea unui nume de domeniu este asemanatoare cu alegerea unui nume pentru compania ta. E nevoie de multa rabdare, o gandire atenta si consideratie. Numele tau de domeniu reprezinta identitatea ta pe internet, cartea ta de vizita online. Asa ca vei vrea sa te asiguri ca alegi un nume potrivit nu doar afacerii tale, ci este si usor de gasit dar si de promovat.

Urmeaza asadar cei 10 pasi de mai jos, care te vor ajuta sa alegi un nume perfect pentru domeniul tau!  

1. Ai grija ca numele sa fie usor de scris 

Gasirea unui nume de domeniu care e usor de scris e cruciala pentru succesul online. Daca folosesti limbaj de jargon sau cuvinte care se pronunta in mod identic dar se scriu diferit, s-ar putea sa ii impiedici pe clientii tai sa iti gaseasca site-ul usor.

2. Alege un nume de domeniu scurt 

Daca numele domeniului tau este lung si complex, exista un risc: clientii tai pot gresi in scrierea acestui. Scurt si simplu e ceea ce trebuie sa alegi.

3. Foloseste cuvinte cheie 

Incearca sa folosesti cuvinte cheie care descriu specificul afacerii tale precum si servciile pe care le oferi clientilor tai. Spre exemplu, daca te ocupi cu reparatii auto, vei putea sa te inregistrezi ca ReparatiiAuto.ro.

Nu uita sa incluzi cuvintele cheie pe care oamenii le introduc atunci cand iti cauta produsele sau serviciile.

nume de domeniu globehosting.ro

Te va ajuta sa iti imbunatatesti ranking-ul in motoarele de cautare si sa cresti traficul. Mai simplu spus, sa oferi mai usor produsele si serviciile tale clientilor pe care doresti sa ii atragi.

4. Targeteaza zona ta geografica 

Daca afacerea ta este una locala, ia in considerare includerea numelui orasului in numele tau de domeniu. Va fi mai usor pentru clientii locali sa te gaseasca si sa te tina minte: de exemplu, BucurestiReparatiiAuto.ro.

5. Evita numerele si cratimele

Numerele si cratimele pot fi adesea intelese si percepute gresit. Persoanele care aud adresa site-ului tau nu stiu daca folosesti litere sau cifre pentru site-ul tau( de exemplu 5 sau cinci) sau pot uita cratima. Daca tii neaparat sa folosesti numere sau cratime in numele domeniului.

6. Alege un nume memorabil 

Si cand spunem memorabil ne referim la un nume usor de tinut minte. Exista milioane de nume de domenii inregistrate. Prin urmare e esential sa detii un domeniu care e usor de tinut minte. O data ce ai gasit un nume, cere parerea prietenilor tai pentru a te asigura ca suna bine si e plin de sens si pentru cei din jur.

Solutie rapida: Ai o idee grozava pentru un domeniu? Inregistreaza-ti domeniul acum si lanseaza-ti site-ul inainte ca altcineva sa ti-o ia inainte.

inregistrare nume domeniu globehosting.ro

7. Research 

E neaparat necesar sa te asiguri ca numele tau nu e inregistrat de altcineva sub forma de trademark, copyright sau folosit pur si simplu de alta companie. Te-ar putea costa nu numai domeniul, ci si o gramada de probleme legale si resurse financiare.

8. Foloseste o extensie potrivita pentru domeniul tau 

Extensiile sunt sufixuri ca si .com .ro sau .net, plasate la sfarsitul adreselor web. Pot avea utilizari multiple. Asigura-te ca alegi una care se potriveste specificului afacerii tale. Extensia .com e de departe cea mai populara. 

9. Construieste si protejeaza-ti brandul 

Pentru a-ti proteja brandul, ar trebui sa achiztionezi mai multe extensii de domeniu, inclusiv variantele grestie ale numelui domeniului tau. In acest fel, vei impiedica competitorii sa inregistreze alte versiuni si te vei asigura ca toti clientii tai sunt directionati spre site-ul tau, chiar daca il scriu gresit.

domeniu edomenii.ro

10. Actioneaza rapid 

Domeniile se vand rapid. Din fericire, nu sunt exagerat de scumpe, asa ca inregistreaza-ti numele preferat cat de repede posibil. Daca intampini dificultati in gasirea unui nume potrivit, registratori precum GlobeHosting iti vor sugera nume alternative pe durata cautarii pentru a te ajuta sa gasesti numele perfect.

Nu mai sta pe ganduri si actioneaza acum!

Related Posts
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.